Het afluisteren van telefoongesprekken is een hobby als een ander...

Zij: “Luister, schat. Ik zeg je dat het écht niet moeilijk is, écht niet. Parkeren in Kortrijk is een fluitje van een cent. Zelfs een simpele ziel als jij moet dat toch zonder enige moeite kunnen begrijpen. Waar sta je?”
Hij: “Niet ver van een parkeerautomaat.”
Zij: “En wat staat er op die parkeerautomaat?”
Hij: “Van alles!”
Zij: “Maar kijk eens goed. Staat er KOR op? In drukletters.”
Hij: “Ja: KOR2.”
Zij: “En hoe laat is het nu?”
Hij: “Vijf voor twaalf.”
Zij: “Dan mag je het eerste uur gratis staan. Het tweede uur kost anderhalve euro. De volgende uren kosten een euro per uur extra. Maar met een maximum van negen uur.”
Hij: “Zou ik dan niet beter in KOR1 gaan staan?”
Zij: “Neen schat. Daar mag je maar twee uur staan en het eerste uur kost al een euro veertig, het tweede zelfs twee uur tien.”
Hij: “Er staat hier wel een rare groene streep naast het parkeervak.”
Zij: “Olala. Dat is dan weer anders. Dat is een shop&go-plaats.”
Hij: “Een wat?”
Zij: “Een shop&go-plaats. Daar mag je maar een half uur staan, maar wel gratis.”
Hij: “Zou ik dan niet beter een beetje verder gaan staan, daar is er een gele streep.”
Zij: “Niet doen ventje. Een gele streep is voor bewonersparkeren. En wij zijn van Gijzelbrechtegem, geen inwoners van Kortrijk.”
Hij: “Zijn er ook oranje strepen?”
Zij: “Dat zou vloeken zijn in de kerk, schat. Geen oranje in Kortrijk! Wel blauw: veel blauwe zones, altijd maar meer blauwe zones.”
Hij: “Is er ook KOR3 en KOR4?”
Zij: “Jazeker. In het kader van de veelgeprezen diversiteit is het Kortrijks parkeerbeleid erg soepel in die dingen. Die KORs zijn namelijk zones. En niet elke zone wordt gelijk behandeld. Dat schijnt goed te zijn voor de doorstroming. En natuurlijk ook voor de stadsportemonnee.”
Hij: “Ah, verschillen de prijzen misschien?”
Zij: “In KOR4 bijvoorbeeld betaal je het eerste uur anderhalve euro, het tweede uur nog eens anderhalve, het derde uur een euro extra en de volgende uren weer een euro per uur. En let op. In KOR1 en KOR2 moet je alleen op weekdagen betalen maar niet de zondag. In KOR3 en KOR4 moet je ook de zondag betalen én op de wettelijke feestdagen. In KOR1 is het eerste uur een euro veertig en het tweede twee euro tien, van maandag dus tot zaterdag. En tot 19 uur natuurlijk. Dat is toch eenvoudig?”
Hij: “KOR1, KOR2, KOR3, KOR4, weekdagen, zondagen, witte strepen, gele strepen, groene strepen, blauwe zones,… en dat alleen al bovengronds.”
Zij: “Zal ik even het ondergronds parkeren uitleggen? Om te beginnen zitten ze in de stad Kortrijk niet om een leugentje verlegen. Parko zegt dat je een hele dag ondergronds mag parkeren voor zeven euro. Maar dat is niet waar. Je mag er maar acht uur voor parkeren. Dat is maar een derde van een hele dag. En je moet…” 
Hij: “Stop, stop, stop, vrouwtje. Ik heb geen universiteit gedaan.”
Zij: “En dan heb ik nog niets gezegd over sms-parkeren, kaarten voor personen met een handicap, piafparkeren, de parkeerfaciliteitenkaart, het juist leggen van de juiste parkeerschijf…"
Hij: “STOP VROUW. En heeft de gemeenteraad dat allemaal goedgekeurd?”
Zij: “Eenparig! ’t Is te zeggen, eenparig door de drie meerderheidspartijen. De voltallige oppositie, CD&V op kop, heeft geweigerd dat belastingsreglement goed te keuren. Ze hadden uit protest de zaal verlaten.”
Hij: “Allemaal goed en wel, vrouw. Ik denk een drietal uur nodig te hebben. Hoeveel moet ik nu in die parkeermeter stoppen om mijn glanzende Yamahamotorfiets hier op dit parkeervak te laten staan?”
Zij: “Dat kun je aflezen van de automaat als je er geld in begint te stoppen. Het wijst zichzelf. Maar vergeet niet je ticket mee te nemen. Een motor is geen auto. Je mag het volgens het reglement niet op je motor laten liggen.”
Hij: “En als ik dan toch een boete krijg?”
Zij: “In het belastingreglement staat dat je het bonnetje moet bijhouden en als je toch een boete toegestuurd krijgt, dan moet je maar eens opnieuw naar Kortrijk rijden en dat bonnetje aan Parko geven. De kans bestaat dat je dan niet moet betalen.”
Hij: “God wat ben ik blij dat ik zo een slimme vrouw heb. Tot straks, schat. Doei!”