Toch niet iedereen blij met Levensloop en Open Monumentendag?

Hij: “Chérie, ik ben al in Zaventem. Lastig congres achter de rug. Ben over anderhalf uur weer bij jou in Gijzelbrechtegem. Ik verlang al naar jou. En heb je genoten van de Levensloop in Kortrijk?”
Zij: “Heerlijk schat! Meer dan vijfduizend enthousiaste deelnemers. 133.000 euro opbrengst voor Kom op tegen Kanker. Véél mensen met een goed hart blijkbaar in Kortrijk. Toch mooi al die jonge, en minder jonge, vrouwen en mannen die zich de longen uit het lijf lopen voor een goed doel. Een warme stad, Kortrijk. Je zou voor minder uit Gijzelbrechtegem naar de Guldensporenstad komen.
Hij: “Dat klinkt super, heel anders dan wat mijn collega net te horen kreeg van zijn vrouw.”
Zij: “En ik ben zondagnamiddag ook nog naar de Open Monumentendag geweest. Ook een voltreffer. Weer veel volk vanuit de hèle regio op ontdekkingstocht in het centrum. Een gerestaureerde paardjesmolen in een school, een gerenoveerd interieur van een statig herenhuis, een onbekend koetshuis in cottagestijl, een verborgen Engelse tuin, een prachtig De Coene winkelinterieur… Maar wat zei je daar over de vrouw van je collega?”
Hij: “Zijn vrouw was ook op de Levensloop en haar vriendin was de zondag op de Open Monumentendag. Ze hebben allebei prijs!”
Zij: “Proficiat. Wat een geluksvogels.”
Hij: “Je begrijpt me verkeerd. Ze hebben allebei een serieuze parkeerboete gekregen. Van Parko.”Zij: “Op een zondag? En bij Levensloop?” 
Hij: “Ja, Parko was bijzonder ijverig die dagen. ’t Schijnt dat de controleurs zich per fiets van de ene locatie naar de andere haastten. De vrouw van mijn collega  had zich ergens veilig langs de straat gezet waar het niet mocht zeker, en haar vriendin had zich onwetend op een vrije bewonersplaats geparkeerd. Wist niet dat die gele streep die betekenis had.
Zij: “Dat is dan wel een minpuntje voor Kortrijk, schat. Een serieus minpuntje zou ik denken. Niet iedereen is blijkbaar van dezelfde warme stad. Ik zou toch denken dat er op zulke dagen enige tolerantie kon zijn vanwege het stadsbestuur. Zullen de Parkocontroleurs straks ook doelgericht bij grote begrafenissen op de fiets springen. Of op Kortrijk Koerse? Of bij Kamping Kitsch?
Hij: “Eén troost, chérie. De controleurs krijgen waarschijnlijk bovenop hun loon een extra-zondagsvergoeding. De kas van Parko zal daar nu wel tegen kunnen. Doei!”