Zal het stadsbestuur echt geen cent uitgeven voor het nieuwe stadion?

Hij: “Een schitterend roodwit stadion op Evolis, chérie! Een voetbaltempel onze centrumstad waardig! Als dat geen goed nieuws is! Ik zie me volgend seizoen al in de eretribune zitten…”
Zij: “Je hebt niet goed opgelet, schat. Dat stadion is nog niet voor morgen.”
Hij: “Hoezo nog niet voor morgen?”
Zij: “En ook nog niet voor overmorgen, schat. Je hebt echt niet goed geluisterd.”
Hij: “Maar ’t was toch op WTV. En ’t stond in alle kranten!”
Zij: “Je moet de kleine lettertjes lezen, schat, tussen de regels luisteren en lezen, en niet alleen naar de prentjes kijken.”
Hij: “Maar de helft van het Kortrijks schepencollege stond op Evolis toch enthousiast met KVK-sjaals te zwaaien?”
Zij: “Met sjaals ja, maar niet met centen. Geen roste stuiver krijgt de KVK van de stad. Nihil, noppes, nada, rien de rien. Zeg dat de burgemeester het gezegd heeft.”
Hij: “Dat snap ik niet. Ik heb toch met mijn eigen ogen gezien hoe het stadbestuur stond te springen en te dansen naast de Aziatische eigenaar en de voorzitter. Ik kreeg toch sterk de indruk dat het stadsbestuur eigenhandig de nieuwe voetbaltempel uit de grond zal stampen! Ik snap het echt niet. Als ze niets geven, wat deden ze daar dan op die persvoorstelling?”
Zij: “Maar ventje, je kent ze toch. Pluimen op hun hoed steken. Het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is. En zorgen dat ze in beeld komen.”
Hij: “Chérie, ik vind dat je veel te wantrouwig bent. Volgens mij is de zaak beslist. De kogel is door de kerk. ’t Is een kwestie van een paar maanden.”
Zij: “Oh ja? En wie zal dat betalen. Ze spreken nu al van vijftig miljoen. Ik dacht niet dat de KVK zo’n rijke club was.”
Hij: “Privé zal wel investeren, chérie. Een hotel, een sauna, een snooker, cafés en restaurants, een wellnesscenter, een kinderopvang, een casino, een hoop winkels… ”
Zij: “Ah neen, géén winkels heeft het stadbestuur al gezegd. Geen concurrentie voor het stadscentrum. Het stadbestuur steunt alleen kernversterkende initiatieven.”
Hij: “Kernversterkende initiatieven, zoals een voetbalstadion buiten de stad? En geen concurrentie voor de centrumwinkels? Maar wel voor de centrumhotels, de centrumcafés, de centrumrestaurants,…?”
Zij: “Ja, dat begrijp ik ook niet. En de grond is zelfs nog niet van de stad. En wat ik evenmin begrijp: er loopt toch een mobiliteitsstudie voor die omgeving? Het verkeer loopt nu al geregeld vast rond cowboy Henk. Konden ze echt niet wachten op het resultaat daarvan?”
Hij: “Als je in de gazet wil staan mag je nooit te lang wachten, chérie. Tot ons volgend telefoontje. Doei!”