Koopzondagen

Hij: “Schat, ik zit in de K? Hoe zit dat nu juist ineen met die koopzondagen in Kortrijk?”
Zij: ”Ah, ben je er geraakt met het openbaar vervoer?”
Hij: “Ja, gratis van Gijzelbrechtegem naar Kortrijk. Het leek bijna een daguitstap. Maar zeg eens, hoe zit dat in elkaar, die superkoopzondag?
Zij: “Je weet toch dat er vorig jaar twaalf koopzondagen waren en dit jaar drie.”
Hij: “Ha? Is dat veranderd? Ik dacht dat ik vorig jaar in de krant gelezen had dat die zo een groot succes waren? Dat Kortrijk weer eens op de kaart gezet was. Ik herinner mij zelfs van de bevoegde schepen een jubelend nummertje op WTV.”
Zij: “Jazeker. Maar het stadsbestuur vond dat het nog véél beter kon. Alle inspanningen worden nu samengebald op drie zondagen, drie súperkoopzondagen.”
Hij: “Dat moet dan wel verschrikkelijk super zijn. En gaan ze dat dan volgend jaar nog extra super maken door het allemaal op één zondag te concentreren?
Zij: “En het jaar daarop misschien nóg straffer: geen enkele zondag meer? Ventje, je trekt het nu toch wel op flessen. Die mensen doen hun best. Weet je dat ze daarvoor 100.000 euro uit de stadskas halen?”
Hij: “Honderdduizend euro? Zijn ze zo rijk in Kortrijk? Heb ik niet gehoord dat ze in Kortrijk zo geweldig moesten besparen?”
Zij: “Ja, op de postzegels en op de energie in de ontmoetingscentra, maar niet op de cadeautjes.”
Hij: “Cadeautjes?”
Zij: “Gooien met geld is plezant. Barbecues houden voor 75000 inwoners à 5 euro de man. Zijn dat geen cadeaus?”
Hij: “Amai. Is het daarom dat ze al een tweede schepen van financiën benoemd hebben?”
Zij: “Ventje, profiteer er van. Koop snel voor 125 euro, dan krijg je nog een waardebon van 40 euro! Kopen, kopen, kopen! Dat is de leuze. De schepen van het OCMW zal dan wel aan zijn cliënten uitleggen dat ze daar niet aan mee moeten doen.” En vergeet niet: parkeren is vandaag gratis. Parko heeft ook geld te veel.”
Hij: “Schat, dat durf ik toch te betwijfelen. Je moet eens op de 364 andere dagen van het jaar naar Kortrijk komen. De schepen van parkeren jaagt zijn controleurs en controleuses nogal de baan op.”
Zij: “Ventje, ’t is maar zo dat er plaats is om te parkeren, hé. Vooruit, ga nu maar de geitjes en de schaapjes strelen. En vergeet niet van eindelijk eens een deftige plastron te kopen. Doei!”