Zij 1: “Voilà. Wéér een man op de kop van de lijst. De N-VA van Kortrijk kiest voor een klauwende haan uit het Brugse.

Zij 2:” Had jij het anders verwacht? Natuurlijk is het een man! Haantje-de-voorste willen ze spelen, die mannen. Altijd. En deze haan heeft zelfs de lokale mandatarissen zonder pardon opzij geduwd.”

Zij 1: “Op Antwerps bevel misschien?”

Zij 2:”Wie weet. Maar ’t is bij de andere Kortrijkse partijen niet beter. Bij de SP.a, bij Groen, bij de PVDA, en straks bij de VLD. Allemaal mannen!”

Zij 1: “Sorry, maar dat klopt niet. Bij de Kortrijkse CD&V staat er een vrouw op kop.

Zij 2: “Dat is dan een uitzondering. Dat kan ik wel appreciëren. Tenslotte maken de vrouwen toch de helft uit van de bevolking. Allez, proficiat CD&V!”

Zij 1: “Maar je hebt wel gelijk. Lijsttrekker zijn is in de Vlaamse centrumsteden nog altijd een mannenzaak. Op vandaag, schrijft De Standaard, zijn er in Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, Mechelen, Genk, Hasselt, Oostende en Kortrijk al 50 lijsttrekkers bekend. Aantal mannen: 40!

Zij 2:”En is het alleen in Kortrijk dat CD&V een vrouw op kop zet?”

Zij 1: “Gelukkig niet. Naast Kortrijk ook in Gent, in Oostende en in Hasselt. Geen enkele partij doet het zo goed voor ons vrouwen.” Er zijn zelfs partijen die in geen enkele van die steden een vrouw de lijst laten trekken. Van niet-geëmancipeerde partijen gesproken…”

Zij 1: “Allez, ik ben blij dat ik in Kortrijk woon. Mijn keuze zal niet moeilijk zijn. Doei, meisje!”

Zij 2:”Ook doei! Tot een volgend telefoontje.”