Zij: “Aha gebuur. Blij dat ik u kan bereiken. En sorry dat ik zo vroeg al opbel. Maar ik heb u gezien op de gemeenteraad en omdat ik vannacht niet veel geslapen heb, wilde ik toch uw gedacht eens vragen over wat er daar allemaal gebeurd is.”

Hij: “Zwijg buurvrouw. ’t Was een circus. Ik dacht eerst dat ik op de algemene repetitie van de Kortrijkse Revue terechtgekomen was. Maar neen, ’t was echt de Kortrijkse Gemeenteraad, met Hoofdletters.”

Zij: “Awel, ’t was in elk geval géén ‘verheffend spektakel’. De hele uitgebreide delegatie van de mensen van Rollegem werd daar toch maar koud gepakt. Dat die waarnemende voorzitter botweg weigerde het punt van de Schreiboomstraat en de Kleiput vooraan op de agenda te zetten, dat kon er bij mij niet in.”

Hij: “Hij zei dat het punt te laat was ingediend. Maar het was meer dan een week tevoren al ingediend. En het was op de vorige gemeenteraad ook al aangekondigd. De zittende meerderheid had toen, een maand geleden dus, ook al plompweg geweigerd het punt zelfs maar te behandelen. Wat een democraten!”

Zij: “Ja, de mensen van Rollegem werden daar als het ware gegijzeld. Ze moesten vier uur wachten, tot 23 uur ’s nachts, vooraleer het punt ter sprake kon komen. Reglement is reglement, zei die waarnemende voorzitter sarcastisch.”

Hij: “Ik heb de indruk dat de fameuze slogan van de zittende meerderheid ‘Kortrijk Spreekt’ vooral betekent: ‘Luister naar al het goede nieuws dat wij te zeggen hebben’. Over het minder goede nieuws moet blijkbaar in alle talen gezwegen worden.”

Hij: “Ik was ook geschrokken over de brutale manier waarop de oppositie, en in het bijzonder de CD&V, de mond gesnoerd wordt. Als ik de opgewonden burgemeester bezig hoorde over die zéér verdachte secretariskwestie… Wie zo luid moet roepen om zijn gelijk te halen heeft volgens mij wel degelijk een en ander te verbergen.”

Zij: “Ja, dat vond ik ook belachelijk van hem. En dat hij er de jaren tachtig van de vorige eeuw moest bijslepen was hilarisch. Was hij toen al geboren?”

Hij: “Maar nog eens over de Schreiboomstraat. Wie haalt het in zijn hoofd om tientonners met klei door een van de kronkelendste en smalste straten van Rollegem te sturen?”

Zij: “De zittende meerderheid, het huidige stadsbestuur, ziet daar blijkbaar geen graten in. Hier en daar een uitwijkstrook en alle problemen zijn opgelost, zeggen ze.”

Hij: “Buurvrouw, een mens mag het niet hopen, maar misschien rijden ze wel de gracht in.”

Zij: “Bij mij is het stadsbestuur in elk geval al de gracht ingereden.”

Hij: “We zullen er nog van horen, buurvrouw. Maar nu moet ik ophangen. Doei!”

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties