Camelot in goedkope woningen

Camelot? Betekenis(sen) hieronder:

1) Legendarische burcht van koning Arthur
2) Krantenverkoper
3) Monarchist in Frankrijk
4) Musical
5) Propagandist van het koningschap 
6) Straatventer

Zij: “Chérie, ze smijten ons buiten. Kom toch vlug naar huis, please, please!”
Hij: “Ik ontvang u luid en duidelijk, schat. Waar brandt het? Brandweer Kortrijk altijd paraat!”
Zij: “Ik bel niet voor uw werk, chérie. ’t Zijn de Goedkope Woning en Camelot, ze smijten ons buiten. ’t Staat in ’t Nieuwsblad in een groot artikel.”
Hij: “Wablief? Waarom? Ze hebben ons juist gevrààgd om tijdelijk in een van die vele leegstaande sociale woningen te komen wonen. Daarom zijn we door Camelot gerekruteerd. De voorzitter van de Goedkope Woning heeft ons nog persoonlijk verwelkomd. Hij noemde het een ‘prima formule’.
Zij: “Maar dat vindt hij niet nu meer hoor. Het staat in de gazet. Wij zijn ‘niet het publiek dat de Goedkope Woningen voor ogen had’. We zijn het verkeerde volk.”
Hij: “Dat is proper. We zijn nog zo goed om in zijn half verkrotte sociale woning te gaan bivakkeren om het tegen krakers en inbrekers te beschermen, en meneer vindt ons te min.”
Zij: “ Ja, ze hebben iets tegen Camelot. We dachten wij toch dat die juist gespecialiseerd waren in leegstandbeheer? En leegstand is er toch genoeg bij die sociale huisvestingsmaatschappij.”
Hij: “Zeker en vast. Er staan tientallen huizen leeg. En dat terwijl de nood aan sociale huurwoningen zo hoog is! En wat gaat er nu gebeuren?”
Zij: “Als ik het goed versta gaat de voorzitter die lege huizen nu aanbieden aan een nieuwe organisatie met de sprookjesachtige naam ‘Huize Inclusief’. Wie of wat daar achter zit weet ik niet.”
Hij: “En wij moeten buiten?”
Zij: “Er staat in het artikel dat we vooraf wisten dat dit een tijdelijk onderkomen was. Amai, dat is vriendelijk! Maar, staat er,  ‘ze gaan ons niet uitdrijven tot de werkzaamheden beginnen’. Chérie, ik wil niet maandenlang in angst en vreze leven.”
Hij: “Potverdorie. Dat is toch allemaal camouflage van de leegstand. ’t Is zoals met de leegstaande winkels. Ze maken er pop-up-winkels van en het probleem is voor de buitenwereld opgelost.”
Zij: “Ik denk, chérie, dat de Goedkope Woning dik in de problemen zit. En wij moeten dat bekopen.”
Hij: “Maar had ik niet gehoord dat die problemen opgelost waren. Hebben ze in de gemeenteraad niet beslist dat ze moeten fusioneren met Eigen Haard is Goud Waard uit Lauwe? Dat schijnt een zeer gezonde sociale bouwmaatschappij te zijn.”
Zij: “Ik heb dat ook gelezen, maar ze fusioneren maar met de helft van die maatschappij! Een kleine halve sterke en een grote hele zwakke… dat kan toch geen prima nieuwe maatschappij zijn?”
Hij: “Daarom stelde de CD&V in de gemeenteraad voor om een veel grotere, regionale, sociale bouwmaatschappij te maken, met meer slagkracht en vooral met meer visie.”
Zij: “En gaan ze dat doen?”
Hij: “Geen idee. In elk geval niet onmiddellijk. En de stadscoalitie wil dat Kortrijk in elk geval baas wordt in die nieuwe maatschappij.”
Zij: “Dat zullen ze in de andere gemeenten graag horen…! CD&V zou beter eens met de andere gemeenten van het arrondissement gaan praten. Er zou misschien een verstandiger oplossing uit de bus komen.”
Hij: “Schat, ik moet ophangen. Allez, figuurlijk dan hé. Laat het niet aan uw hart komen. God weet wanneer die werkzaamheden beginnen! Doei.”