CD&V Kortrijk wil het nieuwe stadion op de huidige site

Vanuit CD&V Kortrijk ijveren we ervoor om het nieuwe stadion van KVK op de huidige site in te plannen. Indien dat echt niet haalbaar blijkt, kiezen wij voor Evolis en zeker niet voor Kortrijk Xpo.

Desondanks de vele persconferenties die het huidig stadsbestuur al heeft georganiseerd over het nieuw stadion, is er nog geen beslissing genomen en blijft het dossier hangen in onzekerheden. Nu worden infomomenten georganiseerd en kan er gesproken worden over twaalf locaties die het stadsbestuur presenteert. Maar de keuze wordt verengd tot een stadion op de site van Kortrijk Xpo of op de kop van bedrijvenpark Evolis.

We zijn de aankondigingspolitiek beu en willen dat het nieuwe stadion op de huidige locatie komt. Naargelang de grootte van het stadion moet bekeken worden of de gronden van de Wembley deels mee worden opgenomen. We zijn er van overtuigd dat de huidige locatie belangrijk is voor de charme. Het is vlak bij het stadscentrum en bereikbaar met de fiets of te voet. Dat zorgt voor een verbondenheid met de stad. We kaartten dat al op de gemeenteraad aan, maar daar werd jammer genoeg geen rekening mee gehouden.

Pieter Soens, gemeenteraadslid CD&V Kortrijk : “Het hart van de KVK klopt op de Wembley, wij willen een gezellig en modern stadion bouwen op de huidige locatie waarbij de connectie met de stad niet verloren gaat. Het voetbalstadion moet een project zijn van en voor de club en haar supporters en geen keuze zijn voor de portemonnee van de bouwpromotoren”.

Felix De Clerck, bestuurslid CD&V Kortrijk: “Wij geloven in de toekomst van Kortrijk Expo mits investeringen in digitalisering en ontharding, vergroening en verfraaiing van de parking en omgeving. De beurzen-sector verandert snel, een middelgrote beurzenlocatie zal aan populariteit winnen en is een troef voor Kortrijk en Zuid-West-Vlaanderen die we niet willen opgeven.”

PERS

  • Sport