Nieuwsbrief
CD&V Kortrijk
N°1 - 05/05/2011
 
 

Jacques Rogge laureaat Klauwaertprijs 2011

Jacques Graaf Rogge is dit jaar de laureaat van de Klauwaertprijs van Jong CD&V Kortrijk. De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité wordt zo de opvolger van  Herman Van Rompuy, de winnaar van vorig jaar. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 17 september 2011  in het Museum 1302 in het Begijnhofpark, in aanwezigheid van de Kortrijkse burgemeester en schepenen, verschillende CD&V mandatarissen en natuurlijk de laureaat zelf.

De Klauwaertprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Vlaanderen met grote verdienste op het vlak van cultuur, economie, politiek, sociaal werk of sport. Vorige edities hadden onder andere Kim Gevaert, Jan Fabre, Wim Opbrouck, Yves Leterme, Marc Sleen en Ozark Henry als laureaat. De vernieuwde bestuursploeg van de jongerenafdeling van CD&V Kortrijk gaat door op het elan van de vorige jaren en wist opnieuw een grote naam te strikken.

Jacques Rogge (02/05/1942) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Gent en specialiseerde als orthopedisch chirurg.  Hij was een getalenteerd zeiler en nam drie keer deel aan de Olympische Spelen in de Finnklasse. Hij werd ook zestien keer Belgisch kampioen en won de Yachting World Cadet Trophy. Daarnaast was hij ook lid van het Belgisch rugbyteam. In 1990 werd Jacques Rogge voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). het jaar daarop werd hij lid van het IOC. Daar werd hij in 1994 vice-voorzitter. In 2001 volgde hij Juan Antonio Samaranch op en werd hij de achtste voorzitter van het IOC. De eerste Olympische Spelen onder zijn voorzitterschap waren de Winterspelen van 2002 in Salt Lake City (USA).

Jong CD&V Kortrijk maakte in het begin van 2009 een geslaagde doorstart met een vernieuwde en verjongde kern. Na de oordopjes actie op Novarock en de aandacht voor duurzaamheid in de Kortrijkse jeugdhuizen, wordt de Klauwaertprijs het hoogtepunt van het werkjaar. Jong CD&V Kortrijk is ook actief op zoek naar nieuwe leden: wie interesse heeft voor wat leeft en beweegt in de stad, en op een plezante manier kennis wil maken met het politieke leven in Kortrijk, kan contact opnemen met de voorzitter Michel Hanssens op 0492 27 87 96 of via jongcdvkortrijk@gmail.com.

Lees meer ›

Gemeenteraad

Op voorstel van ons schepencollege nam de gemeentraad volgende beslissingen:

*

*

 

CD&V zoekt nog vrijwilligers voor feest in Kortrijk

We verwachten dat Kortrijk op 27 augustus zal worden overspoeld door CD&V-leden uit heel Vlaanderen.

Om alles mee in goede banen te leiden, zoeken we nog een aantal vrijwillige medewerkers.

Wie een handje wil toesteken, kan contact opnemen met het regiosecretariaat (T 0498 102 496)

Lid worden

Waarom zou u lid worden van CD&V?
Of mensen aanspreken om lid te worden?


Omdat:

- u uw vinger aan de pols van de samenleving wilt houden
- onze partij en beweging ook uw ideeën nodig heeft
- u onze ideologie draagvlak, uitstraling en slagkracht wil geven
- u wil meewerken aan de kentering
- u kiest voor een visie op de toekomst, in plaats van voor de stunt van de dag

Lees meer ›

Kalender