CD&V Kortrijk
N°1 - 11/08/2011
 
 

Tien jaar CD&V wordt in Kortrijk gevierd

CD&V - Kortrijk viert mee

Zaterdag 27 augustus, Begijnhofpark Kortrijk



Kortrijk, Xpo, 2001. Stefaan De Clerck snijdt na een meer dan geslaagd congres de taart aan: CD&V is geboren. Nu, tien jaar later, zet CD&V dit in de verf met een ‘Samen is Super’ feest in Kortrijk. Op www.cdenv.be/sameninkortrijk kan u alles vernemen over het feestprogramma.

We zijn uiteraard trots om alle Vlaamse CD&V’ers en alle sympathisanten in onze stad te mogen ontvangen.

Onze lokale afdeling mocht uiteraard niet in dit plaatje ontbreken. Onze lokale mandatarissen en jongeren baten een drankenstand aan het Begijnhofpark uit, aan het Museum 1302. We hopen u daar zeker te mogen ontmoeten voor een gezellige babbel.

Voor dit Volksfeest kunt u zich individueel inschrijven. Maar u kunt zich ook inschrijven via onze afdeling. Daarmee heeft u een dubbel voordeel: U betaalt slechts 12 euro per persoon (i.p.v. 15 euro individueel), kinderen tussen 6 jaar en 12 jaar betalen 6 euro en kinderen jonger dan 6 jaar kunnen gratis mee genieten van ‘Samen is Super in Kortrijk.’ En er wordt een tafel voor ons gereserveerd in het Begijnhofpark voor de BBQ.

Schrijf u daarom best in met vermelding van afdeling Kortrijk. U kan dit alleen doen door een mailtje te sturen naar secretariaatkortrijk@cdenv.be of te telefoneren op het nummer 056 22 50 08. Saskia Brunello zal dan het nodige doen om u en uw gezin in te schrijven voor het ‘Samen is Super’ feest. Zodra uw betaling in orde is, is uw inschrijving definitief.

Betaling dient te gebeuren op volgend rekeningnummer: 738-4151291-04 (voor 20 augustus met vermelding naam + voornaam – aantal volwassen+kinderen+kinderen <6j – Kortrijk).

We hopen u allen te mogen ontmoeten!

Alvast tot zaterdag 27 augustus,



Nikolas Cloet, voorzitter
Tineke Dekimpe, secretaris




CD&V zoekt nog vrijwilligers voor feest in Kortrijk

We verwachten dat Kortrijk op 27 augustus zal worden overspoeld door CD&V-leden uit heel Vlaanderen.

Om alles mee in goede banen te leiden, zoeken we nog een aantal vrijwillige medewerkers.

Wie een handje wil toesteken, kan contact opnemen met het regiosecretariaat (T 0498 102 496)


CD&V vriendelijke stad

Op donderdag 11 augustus zakte zowat de hele ploeg CD&V regiomedewerkers naar Kortrijk af om, samen met enkele lokale vrijwilligers, in heel wat wijken een uitnodiging te bussen voor het feest van 27 augustus. Achteraf hoorden we heel wat positieve reacties over de manier waarop onze bevolking de bussers onthaalde. Ook een mailtje dat nadien aan de medewerkers werd gestuurd kwam dit - blijkbaar opvallende - gegeven terug aan bod:

"Bedankt voor de goede ontvangst en de prima organisatie van deze actie. Behalve voor onze pijnlijke voeten was het een plezier om te doen. :-) Kortrijk is een CD&V-vriendelijke stad me dunkt".


Jacques Rogge laureaat Klauwaertprijs 2011

Jacques Graaf Rogge is dit jaar de laureaat van de Klauwaertprijs van Jong CD&V Kortrijk. De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité wordt zo de opvolger van  Herman Van Rompuy, de winnaar van vorig jaar. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 17 september 2011  in het Museum 1302 in het Begijnhofpark, in aanwezigheid van de Kortrijkse burgemeester en schepenen, verschillende CD&V mandatarissen en natuurlijk de laureaat zelf.

De Klauwaertprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Vlaanderen met grote verdienste op het vlak van cultuur, economie, politiek, sociaal werk of sport. Vorige edities hadden onder andere Kim Gevaert, Jan Fabre, Wim Opbrouck, Yves Leterme, Marc Sleen en Ozark Henry als laureaat. De vernieuwde bestuursploeg van de jongerenafdeling van CD&V Kortrijk gaat door op het elan van de vorige jaren en wist opnieuw een grote naam te strikken.

Jacques Rogge (02/05/1942) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Gent en specialiseerde als orthopedisch chirurg.  Hij was een getalenteerd zeiler en nam drie keer deel aan de Olympische Spelen in de Finnklasse. Hij werd ook zestien keer Belgisch kampioen en won de Yachting World Cadet Trophy. Daarnaast was hij ook lid van het Belgisch rugbyteam. In 1990 werd Jacques Rogge voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). het jaar daarop werd hij lid van het IOC. Daar werd hij in 1994 vice-voorzitter. In 2001 volgde hij Juan Antonio Samaranch op en werd hij de achtste voorzitter van het IOC. De eerste Olympische Spelen onder zijn voorzitterschap waren de Winterspelen van 2002 in Salt Lake City (USA).

Jong CD&V Kortrijk maakte in het begin van 2009 een geslaagde doorstart met een vernieuwde en verjongde kern. Na de oordopjes actie op Novarock en de aandacht voor duurzaamheid in de Kortrijkse jeugdhuizen, wordt de Klauwaertprijs het hoogtepunt van het werkjaar. Jong CD&V Kortrijk is ook actief op zoek naar nieuwe leden: wie interesse heeft voor wat leeft en beweegt in de stad, en op een plezante manier kennis wil maken met het politieke leven in Kortrijk, kan contact opnemen met de voorzitter Michel Hanssens op 0492 27 87 96 of via jongcdvkortrijk@gmail.com.

Lees meer ›

 

Brunch 25 september

Na de bijzonder geslaagde eerste editie van onze CD&V-brunch van vorig jaar, waren wij het allemaal eens: dit initiatief moest een vervolg krijgen...

En dus is het op zondag 25 september weer zover! Dan volgt de tweede editie van onze CD&V-Brunch. Ditmaal trekken we naar Bellegem, meer bepaald naar het OC De Wervel. We brunchen opnieuw tussen 10.00 en 14.00 uur.

De werkgroep is in volle voorbereiding en zal weer alles in het werk stellen om er een geslaagde editie van te maken.

We rekenen uiteraard op jullie aanwezigheid. Op het feest is trouwens iedereen welkom, ook van buiten Kortrijk.

We staan dan ongeveer één jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen en het is een uitgelezen moment om ons 'verkiezingsjaar' in te zetten.

De prijzen zijn opnieuw bijzonder democratisch (10 euro voor een volwassene). Er is ook weer kinderopvang en kinderanimatie voorzien.

We zorgen ervoor dat iedereen later nog een 'mooie' (mail)uitnodiging ontvangt om door te sturen naar vrienden en kennissen.



Lid worden

Waarom zou u lid worden van CD&V?
Of mensen aanspreken om lid te worden?


Omdat:

- u uw vinger aan de pols van de samenleving wilt houden
- onze partij en beweging ook uw ideeën nodig heeft
- u onze ideologie draagvlak, uitstraling en slagkracht wil geven
- u wil meewerken aan de kentering
- u kiest voor een visie op de toekomst, in plaats van voor de stunt van de dag

Lees meer ›


Nieuwe website

Onlangs kreeg onze lokale website een nieuwe "look and feel". Ga die zeker eens bekijken. Maak er gebruik van om in contact te komen met onze raadsleden, schepenen, burgemeester, provincieraadsleden en parlementairen. Of geef via het contactformulier uw vragen, suggesties en opmerkingen door.

Registreer u ook voor onze elektronische nieuwsbrief en log in om uw contactgegevens na te kijken, aan te vullen of te verbeteren.

 

Lees meer ›

Kalender